"Po owocach nas poznacie"


Tradycje przetwórstwa owocowo-warzywnego sięgają ponad 100 lat. W rejonie tym od kilkudziesięciu lat prowadzona jest uprawa jabłek, grusz, wiśni, porzeczek i innych owoców, stanowiących surowiec do produkcji zagęszczonych soków owocowych. Sokpol-Koncentraty Sp. z o.o. z siedzibą w Zagłobie powstała w maju 2005 roku. Zakład zlokalizowany jest na lubelskim „Powiślu”, w malowniczo położonej miejscowości Zagłoba, 15 km od Kazimierza Dolnego, w jednej z większych baz surowcowych w Polsce. 

scroll me
Daily plan
mask
nature

Natura w całej swej okazałości

Soki 100%soki tłoczone (bezpośrednio wyciskane z owoców), smoothie, soki i  musy w standardzie „Bio” oraz produkty typu „Baby Food"  dedykowane dla najmłodszej grupy wiekowej czyli niemowląt i małych dzieci. Dbałość o jakość produkowanych przez nas wyrobów rozpoczyna się już u dostawców owoców i warzyw. Stała współpraca z plantatorami umożliwia pozyskanie surowca o optymalnych parametrach. Wykorzystujemy jedynie te owoce, które spełniają normy jakościowe.

Innowacje mamy w naturze

Wprowadzamy innowacyjne rozwiązania, prowadzimy prace technologiczne oraz inwestujemy w potencjał ludzki, dzięki czemu stale identyfikujemy potrzeby Klientów i zaspokajamy je poprzez produkcję i dostarczanie wyrobów najwyższej jakości. Sokpol-Koncentraty Sp. z o.o. jest nowoczesnym, dobrze zorganizowanym i wyposażonym przedsiębiorstwem produkcyjnym, posiadającym pełną infrastrukturę techniczną w postaci nowoczesnych hal produkcyjnych, magazynów, kotłowni, oczyszczalni ścieków i innych instalacji niezbędnych do prowadzenia działalności, związanej z przetwórstwem owoców i warzyw. Zakład posiada wysoko rozwinięte zaplecze technologiczne, składające się z najnowszych linii produkcyjnych oraz maszyn i urządzeń technologicznych. Firma stale inwestuje w pozyskiwanie i wdrażanie nowych technologii, dzięki czemu jakość oferowanych wyrobów odpowiada światowym standardom.

Wydajność

W ciągu roku Sokpol - Koncentraty przetwarza 100 tys. ton zakupionych owoców, głównie jabłek. Zdolności produkcyjne Firmy to rocznie około 10 tys ton koncentratów, 8 tys. ton przecierów, 12 tys. ton soków NFC oraz 60 milionów musów. Koncentraty, aromaty, przeciery owocowe i warzywne, produkowane w zakładzie są sprzedawane głównie do odbiorców w Polsce, Niemczech, Austrii, Anglii, Rosji, Czech, Holandii, Estonii, Szwajcarii, Norwegii, Słowacji, Szwecji oraz wielu innych krajów świata. 

Produkcja w liczbach


6 lini

produkcyjnych

pouch, BIB, koncentraty, przeciery, nfc
10 tys.

ton koncentratów*

8 tys.

ton przecierów*

12 tys.

ton soków NFC*

opakowania

saszetki 100, 200 gr, bag-in-box 3L, 5L

34 państw

do których docierają nasze produkty

126

wyszkolonych pracowników

60 mln

musów*

*rocznie

Słońce zamknięte w owocach

Unikalne pomysły ze smakiem


Inspirowani doskonałą lokalizacją rozwijamy swoją pasję do tworzenia i poszukiwania nowych smaków, technologii i koncepcji. Kreujemy trendy na rynku napojowym poprzez wprowadzanie innowacyjnych produktów, rozszerzając systematycznie naszą gamę soków, nektarów, napojów i musów

Zdobywamy nagrody


Wynagrodzeniem za wykonaną pracę bywa nie tylko satysfakcja oraz zadowolenie konsumentów i partnerów biznesowych, ale również liczne nagrody. Przygotowane przez nas produkty pod marką Musiaki zdobyły brązowy medal w konkursie Good Drink w kategorii "Smakuje Dzieciom", a sama firma Sokpol zyskała uznanie tygodnika.........

Brązowy medal za musy pod marką Musiak
Brązowy medal za musy pod marką Musiak

Złoty medal za mus Grand jabłko gruszka
Złoty medal za mus Grand jabłko gruszka

Brązowy medal za mus Grand banan jabłko mango
Brązowy medal za mus Grand banan jabłko mango

Produkty