Polityka jakości
Żadnego przypadku - wszystko musi być pod kontrolą
Jakość ma dla Firmy Sokpol Koncentraty Sp. z o.o. najwyższy priorytet. Bezpieczna produkcja zagęszczonych soków owocowych, soków bezpośrednio tłoczonych (NFC), przecierów owocowych i warzywnych, aromatów owocowych jak i napojów, ale i troska o środowisko są nadrzędnym celem firmy.
Wdrożone zostały zasady bezpieczeństwa żywności zgodne z wymaganiami IFS, ECO, Kosher.
Firma dostarcza swoje produkty nie tylko na rynek polski i rynek europejski ale również na rynki poza Unią Europejską. Zaufanie i wysokie wymagania konsumentów z wszystkich tych rynków zobowiązuje do tworzenia produktów najwyższej jakości z najwyższej jakości surowców. Wszystkie surowce użyte do produkcji poddawane są szczegółowej, wieloetapowej kontroli i ocenie jakościowej opartej na najwyższych standardach i wieloletnim doświadczeniu. Bardzo dobre kontakty z plantatorami i długoletnia współpraca ze starannie wyselekcjonowaną grupą dostawców jest dodatkową gwarancją jakości.
Sokpol-Koncentraty stale inwestuje w modernizację parku maszyn, nowoczesne aseptyczne tankownie, nowe technologie oraz nowe systemy zarządzania. Nie bez znaczenia jest profesjonalny zespół dla którego firma przeprowadza odpowiednie szkolenia. Bezpieczeństwo i dobre warunki pracy naszych pracowników oraz czystość środowiska naturalnego jest równie ważne jak jakość produktu.
Cele te Kadra Firmy realizuje poprzez:
- ciągłe doskonalenie procesów technologicznych zgodnie z oczekiwaniami klientów,
- produkcję wyrobów zgodnych z określonymi wymaganiami jakościowymi,
- stosowanie nowoczesnego wyposażenia produkcyjnego,
- stosowanie surowców i materiałów gwarantujących najwyższą jakość gotowych wyrobów,
- stały monitoring sposobów wytwarzania produktów objętych IFS, ECO, Kosher
- zapewnianie bezpieczeństwa produktów w wyniku identyfikacji, oceny i nadzorowania potencjalnych zagrożeń w trakcie całego procesu produkcyjnego i dystrybucyjnego
- uwzględnianie zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) we wszystkich działaniach w obszarze produkcji, magazynowania i dystrybucji
- zapewnienie pracownikom odpowiednich warunków pracy,
- doskonalenie zasobów infrastruktury i technologii wytwarzania,
- przestrzeganie obowiązujących wymogów prawnych odnośnie bezpieczeństwa żywności jak i ochrony środowiska
Pobierz certyfikaty (wysoka jakość)